ETUSIVU

UUTISIA

7.-8.10.2023

Kuulutko sukuuni-tapahtuma Vantaalla 7.-8.10.2023

Vuoden suurimpaan sukututkimus- ja sukuseura-tapahtumaan 7.- 8.10.2023 Vantaalla osallistuivat puheenjohtaja Erkki Kärkkäinen Pyhäjärveltä ja hallituksen jäsen Annikki Kaikkonen Helsingistä.

Näyttelyosastomme herätti kiinnostusta ja keskustelu oli vilkasta. Myimme kirjoja ja jaoimme esittelytekstiä sukuseurasta ja säveltäjä-professori ja kapellimestari Leevi Madetojasta (klikkaa tästä linkistä).

Vantaan Seudun Sukututkijat ry:n Kuulutko Sukuuni -tapahtuma järjestettiin nyt 23:nnen kerran. Korona-aikana tapahtuma oli järjestetty ainoastaan verkossa.

Ohjelmassa oli tapahtuman molempina päivinä yleisöluentoja. Lauantain luennoilla käsiteltiin mm. Suomenlinnaa varuskuntana sekä lottien henkilöhistoriallisia lähteitä. Sunnuntaina oli aiheena mm. historiallinen Helsingin pitäjän kirkonkylä sekä Kustaa Vaasan aikakauden hallinnollinen järjestäytyminen. Molempina päivinä ohjelmassa oli johdatus perinteisen sukututkimuksen aloittamiseen sekä sukututkimusneuvontaa ja DNA-klinikka.

Tapahtumassa esitteli toimintaansa yli 50 sukututkimus-tahoa tai sukuseuraa. Luettelo näytteilleasettajista löytyy tapahtuman verkkosivuilta (www.kuulutkosukuuni.com). Sukuseurojen Keskusliitto SSK ry piti syyskokouksen ja jäsentapaamisen. Suomen Sukuhistoriallisella Yhdistyksellä (SSHY ry) oli tapahtumassa luentoja ja jäsentapaaminen. Suomen Sukututkimusseura ry (SSS) esitti omia tietoiskujaan.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Sukuseurojen Keskusliitto SSK ry:n ja Karjalan Liiton/Karjalaisten Sukuyhteisöjen liiton kanssa.

25.4 2023

Madetojan Sukuseura ry:n sukukokous oli 20.8.2022 Kärsämäen seurakuntatalolla.

Sukujuhlassa pidettiin ensin sääntömääräinen vuosikokous, ja sen jälkeen vapaasti keskustellen suunniteltiin yhdessä sukuseuran tulevaisuuden näkymiä ruokailun ja kahvin lomassa.

Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin vuoden määräajaksi Annikki Kaikkonen (Helsinki) ehdolla, että määräajan jälkeen tehtävässä jatkaa Erkki Kärkkäinen (Pyhäjärvi). Sihteeri /rahastonhoitajaksi valittiin Jaana Pulkkinen (Oulu).

Hallitukseen valittiin lisäksi Alpo Lehtola (Kärsämäki), Sirkka Jokitalo (Kärsämäki), Kaija Tikanmäki (Pyhäjärvi) ja Pirkko Hietala (Kärsämäki) ja varajäseniksi Maija Sandholm (Sievi), Jaana Niskanen (Pyhäjärvi), Aila Pierides (Kokkola), Sirpa Noponen (Kärsämäki), Katriina Tikanmäki (Pyhäjärvi) sekä Aila Miettunen (Oulu).

11.8.2018

Madetojan Sukuseura ry:n sukutapahtumapäivä oli 11.8.2018 Pyhäjärvellä.

Sukukokouksessa (17.) käsiteltiin sääntömääräiset sukukokousasiat. Sukukokous valitsi uudeksi puheenjohtajaksi/esimieheksi Alpo Lehtolan,  varapuheenjohtajaksi valittiin Annikki Kaikkonen ja sihteerinä/rahastonhoitajana jatkaa Reino Laitinen.

Sukuhallituksen varsinaisina jäseninä jatkaa: Alpo Lehtola, Annikki Kaikkonen, Reino Laitinen, Pirkko Hietala, Olli Roman, Toivo Junell ja uutena jäsenenä Tuomas Komu. Varajäseninä jatkavat Kaija Tikanmäki, Aila Pierides, Aila Miettunen, Sirkka Jokitalo, Rauni Koivukangas ja uutena varajäsenenä Irma Ristinen.

Sukututkijoina jatkaa Matti Rekunen ja Simo Roman.

Toiminnantarkastajana jatkaa Arto Peltosaari ja uutena varatoiminnantarkastajana Martti Lampela.

Sivua päivitetty 29.10.2023